Tuesday 17 September 2013

Španska čorba od paradajza i belog luka / Spanish Garlic And Tomato Soup

Odlična čorbica i divan način za upotrebiti stari hleb i paradajz dok je još u sezoni...

Španska čorba od paradajza i belog luka
Please scroll down for English

Potrebno:

  • 6 čena belog luka
  • oko 100gr sveže mlevenih prezli
  • 3 paradajza, oljuštena i iseckana
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 2 jaja
  • ulje, so, biber,peršun
Priprema:
Na malo ulja i laganoj vatri propržiti sitno seckan beli luk (oko 1-2'). Dodati prezle i pržiti da blago porumene. Zatim ubaciti paradajz, mlevenu papriku,1 litar vode, so i biber. Ostaviti da proključa, smanjiti vatru, poklopiti i ostaviti da lagani vri oko 30'. Umutiti jaja i u tankom mlazu ubaciti u čorbu i kuvati još 2'. Posuti peršunom.

Spanish Garlic And Tomato Soup

Ingredients:
  • 6 cloves of garlic
  • about 100gr fresh breadcrumbs
  • 3 tomatoes, peeled and chopped
  • 1 tsp ground paprika
  • 2 eggs
  • oil, salt, pepper, parsley
Directions:
Heat some oil over gentle heat, add the garlic and cook for 1-2'. Add the breadcrumbs and cook until they turn light golden brown. Add the tomatoes, paprika, 1 liter of water, salt and pepper. Bring to boil, lower the heat, cover and let simmer for 30'. Whisk eggs and add it in a thin stream to soup. Cook 2 more minutes. Sprinkle with chopped parsley.



6 comments:

  1. Paradajz i češnjak, pa sa žlicom, odlično:)

    ReplyDelete
  2. Bas lepe fotkice, dobro bi nam dosla da nas malo ugreje na ovoj kisi.:)) Poljubac iz 016!:))

    ReplyDelete
  3. Sjajno! Moja mama pravi slicnu corbu (doduse bez prezli), obozavam je! Narocito zato sto se jaja ovako 'raskese'. Probacu i ovu varijantu!

    ReplyDelete
  4. odlično! tako jednostavno a vjerujem dobro...volim sve juhe ...moram probati....moram

    ReplyDelete
  5. O, kako fino izgleda ova čorbica! Nikad na prvi pogled ne bih rekla da je ovako jednostavna za pripremu. Hvala za divan receptić, jer ovo ću da probam, obavezno:)

    ReplyDelete