Sunday 19 August 2012

Uklupčana pita sa sirom / Rolled Cheese Pie

Ova pita je dokaz kako par detalja mnogo utiču na ukus nekog jela.Recept je sada već pokojnog Vokija Kostića.Dugo je spremam i nema kome se nije dopala.Osim sa sirom,možete koristiti i fil sa mesom,spanaćem,zeljem...

Uklupčana pita sa sirom
Please scroll down for English

Potrebno:

  • 10 kora za pitu
  • 1/2kg sira
  • 5 jaja
  • 100ml mleka
  • 100ml ulja
  • 100gr maslaca ili margarina
Priprema:
Zagrejte rernu na 200C.
Za fil,umutitte sir i jaja i posolite po ukusu.
Svaku koru premažite prvo uljem,pa mlekom.Premažite filom i uviti po dijagonali.Dobijeni rolat uvite u oblik puža.Poređajte na podmazan pleh i na svaku piticu stavite po parče maslaca.Pecite da porumene.


Rolled Cheese Pie

Ingredients:

  • 10 phyllo sheets
  • 1/2kg fresh cheese (cottage,feta)
  • 5 eggs
  • 100ml milk
  • 100ml oil
  • 100gr butter or margarine
Directions:
Preheat the oven to 200C.
For the filling,mix the cheese and eggs and add the salt if necessary.
Each sheet of phyllo pastry brush first with the oil and then with the milk.Spread the filling and roll diagonally.Then roll it in a shape of the snail.Arrange it in the greased pan and dot with the piece of butter.Bake until golden brown.






15 comments:

  1. Evo mene kod tebe na dorucku:))

    ReplyDelete
  2. Volim ovakve stvari, jako fin i lijep recept koji uvijek dobro dođe.

    ReplyDelete
  3. Predivne pitice-zvrkovi! Rekao bi moj prijatelj: kovrc pita:)

    ReplyDelete
  4. Izgleda odlično - i jednostavno :)

    ReplyDelete
  5. Savršeno izgleda, nemam riječi! Volim!

    ReplyDelete
  6. Odlicna je, dobro bi dosla jedna

    ReplyDelete
  7. Krasno, fino punjenje od sira, takve pite su mi zbilja najdraže. I još je hrskava kad se ispeče :)

    ReplyDelete
  8. Divno i primamljivo izgleda. Može griz?

    ReplyDelete
  9. Nešto slično i sama pravim, jako volim punjenja od sira. Sigurno je i ovo jakooo fino!

    ReplyDelete
  10. baš mi je zgodno ovo motanje!!

    ReplyDelete
  11. prekrasno, ja ih zovem zvrkići, i volim sa sirom, krumpirom i mesom :)

    ReplyDelete
  12. Da stavimo i ovu piticu na spisak kad nam Ljilja dodje?:))) p.s. dala si mi super ideju za jedan brzi dorucak koji cu isprobati prvom prilikom.:)) pozzz

    ReplyDelete
  13. Jao, Irena, preslatke su! Ovakve stvari jako volim :)

    ReplyDelete
  14. Pita uvijek može, a zvrkići su mi preslatki :))

    ReplyDelete
  15. Danas sam ih napravila za doručak. Malo sam izmijenila recept, odnosno u nadjev sam dodala kiselo vrhnje. Masno taman s mjerom, ukusno, hrskavo, jednom riječju odlično!

    ReplyDelete